Villa Mithras

De boze man

"…De mens is nietig…" in beeld gebracht en…


…de criminelen, de domeinjagers, de nationalisten zouden dit schilderij zeker ook opgeladen hebben om het te vernietigen.

Schilderij: olieverf/linnen
Afmeting; 100 x 100 cm;
Titel: "De mens is nietig" (in het Chinees); 1999

Toelichting

De Aarde, de planeet steekt hier zwijgend haar middenvinger op tegen de mens. Die mens is nog wel te zien op de planeet en op dit schilderij maar u moet hem zoeken in het landschap. Althans het landschap dat er altijd zal zijn zonder de mens. Al lang nadat die mens er niet meer zal zijn. 

Dat ik voor de uitbeelding van deze verhouding het grote Chinese volk in gedachten nam zal u niet verbazen. Daarom moest ik in 1999 op zoek naar de Chinese karaktertekens die zouden schrijven ‘De mens is nietig’

Ik sprak er Chinezen op aan, met de vraag hoe die karakters getekend moesten worden. Dat gaf nog wat problemen want de Chinezen hebben bepaald geen idee wat de nietigheid van de mens inhoudt ten opzichte van de planeet, de Aarde. Ze keken mij dan ook verbaasd aan toen ik de vraag stelde.

Tenslotte zijn alle verhoudingen betrekkelijk en relatief; nietwaar?!

Eindelijk vond ik een Chinese student die mij goed begreep en op een stuk karton de Chinese karakters voor me tekende met een viltstift. Ik hoop dat hij mij niet belazerd heeft en dat er te lezen staat: Het Chinese volk is groot en machtig (…!) want net zoals u – wellicht – versta en lees ik geen Chinees. 

Nu komt er in m’n boek een tweegesprek voor dat ik ooit voerde met dhr. Lei Pe, een Chinese diplomaat en we bespraken de wereld en de groei, de bevolkingspolitiek, de grondstoffenproblematiek, etc. Chinese diplomatie is verre nog te verkiezen boven de Westerse (Amerikaanse) politiek want dan zouden we al 2 a 3 planeten tekort zijn gekomen. Enfin… U leest dat interview  desgewenst op de pg. 203 t/m 205.

Ook vermeld ik hier een link van een onlangs weer gevoerde discussie met @Joke Mizée (de Tank Girl) hier op dit Vkblog dat ook mede ging over de groei economie.
Zoals u weet maken de Chinezen zich al zorgen als het jaarlijkse percentage zakt beneden de 5%. Opdat zij ons maar mogen blijven financieren… zo besluit ik voorlopig dit verhaal.
Wellicht ware het te wensen geweest dat ik een heuse Chinese kalligraaf zou hebben gevonden maar na een paar oefeningen op de achterkant van het doek besloot ik het maar te wagen het er zelf op te zetten. U kunt terecht kritiek hebben maar ’t is wel origineel van mij. Allemaal ten dienste van het boek. Die link inzake de discussie met @Joke Mizée luidt: Directe democratie: met zijn allen aan het roer en het grappige is dat zij aan het eind ervan mij oproept met oplossingen te komen!!! Ja, ja, zij heeft wel mijn boek vol met oplossingen erin maar weigert die te lezen!
Dat schiet niet op. 

Veel succes met het vinden van de mens in dit enorme landschap. Als u ‘m niet kunt vinden zal ik in de reactieruimten er wel op wijzen waar hij loopt.  

Voor over een paar dagen kondig ik aan een
tweeluik. "Les Baroques".
 
 

Verder en terug lezen:

Voor alle inmiddels verschenen beschrijvingen van schilderijen uit de Mithrascollectie, zie het infoblok rechts: de Mithrascollectie.

 

 

27 Reacties op “"…De mens is nietig…" in beeld gebracht en…

 1. Jezzebel 17 oktober 2009 om 09:41

  Jan, je laat me weer scherp kijken.
  De mens is de meest rechtse uitstulping, van het geval links?
  De kleuren spreken me aan.
  Het doek eerlijk gezegd niet.
  Ik vind het te gemakkelijk.
  Ook de Chinese tekens storen me.
  Ik weet dat mijn art teacher er ook niet erg tevreden over zou zijn.
  Waarom heb je de letters niet werkelijk deel laten uitmaken van je doek?
  Ja sure, ik weet hoe de Chinezen dat doen.
  Ik heb in Amerika les gehad in Chinese brush stroke.
  Eerlijk gezegd vind ik het in jouw werk niet goed tot zijn recht komen.
  ==
  Ter overweging d.d. 11 oktober 2012. Een update na 3 jaar.

  Wat valt er nog meer te zeggen over dit blog en de meningsverschillen? Ik denk dat INDIEN de verschillen het grootst zijn qua allerlei opvattingen dat dan de “overbrugging”, het akkoord tussen de twistende partijen, natuurlijk ook het grootst is. Dit lijkt een vanzelfsprekende dooddoener. Dat is het niet. Kijk! Als je opponent in de discussie naar jouw mening zich bezondigd heeft als “een totale crimineel” dan zal je opponent dat natuurlijk nooit toegeven… Stel je voor zeg!

  Ik moet nu even denken aan mijn vruchteloze gesprek met m’n burgemeester drs. Mirjam van ‘t Veld en haar wethouder Piet Ploeg en haar (liegende) ambtenaren van afgelopen donderdag 4 oktober op het gemeentehuis van Stichtse Vecht. Een erkenning harerzijds “dat ze een criminele organisatie leidt ex art. 140 WvSr” zal ze natuurlijk blijven ontkennen en nooit willen toegeven al dwingen er andere conclusies.

  Dat zei ze me ook (i.v.m. opmerking dat er een strafaangifte bij het OM ligt): “Dat zien we dan wel weer als die in behandeling wordt genomen..” M.a.w. dan stelt ze haar positie (en van haar College) kennelijk en misschien wel bij als dat het geval wordt… Dit is een foute opvatting.

  Want uiteraard vind ik een dergelijk “akkoord” dan beneden de maat. Als je je gelijk moet afdwingen via het OM en de rechter en niet via je gelijk van een GEDEELDE overtuiging, dan wordt de behaalde overwinning middels het OM en de rechter toch wel erg povertjes…

  Enfin. Ik zal haar dit comment even doorsturen. Idem aan de milieurechercheur R. v.d. Z.

  Allen een goeie dag.

  .

 2. Aad Verbaast 17 oktober 2009 om 09:57

  je hebt met dit doek wel degelijk een snaar van de Chinese kunst geraakt. De kleur- en karakterstelling is tekenend. Maakt het dus bijzonder.
  De toelichting is uitdagend. Natuurlijk even de betreffende pagina’s er op nagelezen.
  OOok dat is uitdagend.
  Je vergelijk tussen Tao en Mithras (aldaar) heeft ook enige parallellen. Ook Tao is door het "grote Chinese volk" slecht bereikbaar geworden toen de leiders er alles aan gedaan hebben het op het vasteland te verbieden. Het komt nog slechts rudimentair voor maar niet meer zo weid verbreid als het ooit eens was. Slechts op de chinese uitvluchtsbasis (Taian) kun je het nog veel zien.
  De karakters: dat ws natuurlijk een geweldige uitvinding. Je kan immers Chinees leren zonder de taal te hoeven spreken. In de eigen taal bijvoorbeeld. De betekenis van de karakters kan je bijvoorbeeld in het Nederlands leren. Daarmee een universeel systeem. In schril contrast met de talen die niet het karachterschrift kennen en slechts een beperkt aantal letters door elkaar klutsen in voor elkaar onverstaanbare combinaties. Consequentie: we kunnen elkaar niet verstaan, en we kunnen elkaar niet lezen.
  De Chinezen, ook al leven ze in heel andere taalgebieden, kunnen elkaar wel lezen. Het wordt wel eens aangegeven als een van de belangrijkste reden dat China als land bij elkaar heeft kunnen blijven.
  Genoeg waarheden, die lessen voor de rest van de wereld zou kunnen zijn. Metaforen ook overigens.

 3. jan bouma 17 oktober 2009 om 09:57

  @Jezz…thanks.
  Helemaal eens met je comment. Maar.
  Besef dat ik vond dat ik zo snel mogelijk het karwei van die
  48 doeken wilde afmaken en dat het mij ALTIJD gaat om het STATEMENT.
  In de context van mijn totale verhaal en zoals je dat in mijn boek kunt lezen.
  Achtte ik het STATEMENT gemaakt, dan kon ik kijken naar de rest van de nog lege doeken.
  Ik vind overigens het "landschap" typisch Chinees en ik moet wel beïnvloed zijn door de kalenders met landschappen en Chinese karaktertekens die je vaak ziet.
  Nogmaals het gaat mij om het STATEMENT, het verhaal.
  En ik had er al tijd genoeg in gestoken om dat in kunstzinnig opzicht te vertolken…
  Wat mensen continu vergeten bij hun beoordelingen is dat ik niet voor m’n plezier stond te schilderen.
  Ik heb 48 verhalen geschreven en in schilderijen vertolkt. En al die uitingen zijn volstrekt arbitrair.

 4. jan bouma 17 oktober 2009 om 10:09

  @Aad… Veel dank! Voor een deskundig comment.
  Ik weet toevallig dat jij behalve op veel plekken elders op de wereld ook in China
  hebt gewoond. (Althans dat herinner ik me). En door je kosmopolitische blik en interesse
  voor de mensen heb je denk ik het karakter van het Chinese volk goed getroffen en doorgrond.
  Nu wordt dat "gesprek tussen mij en Lei Pe" op die bewuste pagina’s beëindigd met de
  vriendelijke ondoorgrondelijke glimlach van de Chinese diplomaat maar ondertussen
  zijn ze wel de hele wereld aan het koloniseren. Kijk in Afrika (de Sudan) maar ook de rest van
  de wereld is zich aan het uitleveren. De bevolkingspolitiek van de Chinezen verdient ook wel aandacht.
  Eergisteren was er de oproep van India (Journaal) om de explosieve groei in te dammen. In India wil
  dat niet lukken. Daarom zal zo dadelijk de Indiaase bevolkingsomvang groter zijn dan dat
  van de Chinezen.
  We hebben een wereldraad nodig om alle processen te begeleiden. Met de sociaaldarwinistische
  ratrace loopt het sowieso verkeerd af. Zoveel is zeker.

 5. jan bouma 17 oktober 2009 om 10:18

  @Jezz
  @Allen
  Op het denkbeeldige snijvlak van een vierkant van
  ongeveer 25 x 25 cm links onderin het doek
  loopt "de nietige mens"; ongeveer 5 millimeter groot.
  Maar herkenbaar. Met zelfs zijn schaduwplek voor z’n voeten.

 6. fred van der wal 17 oktober 2009 om 10:22

  De geschiedenis van dit schilderij is interessant en vooral het creatieve proces dat weer geeft hoe de onstaansgeschiedenis is

 7. jan bouma 17 oktober 2009 om 10:28

  @Fred.
  Dank. Ou ils se trouvent ensemble.

 8. Wim Duzijn 17 oktober 2009 om 10:44

  Ben jij ook NIETIG, Jan?
  Soms denk ik wel eens dat jij nietige mensen haat.

 9. Aad Verbaast 17 oktober 2009 om 10:47

  @Jan: de Chinezen zijn een bijzonder ondernemend volk. Ik ken ze persoonlijk niet anders dan dat China al 20-30 bezig is de economische groei (sinds het wat loslaten van de teugels) aan het dempen zijn om het beneden de 10% per jaar te houden, omdat anders het niet bij te benen is met bijvoorbeeld de noodzakelijke infrastructuur.Dat lukt dan ook maar nauwelijks.
  Dat , waar de rest van de wereld al 20-30 jaar hard bezig is uberhaupt economisch groei te creëren.
  Nu zijn de Chinezen ook een pragmatisch volk. Ze hebben ontdekt dat het kopen van de wereld veel effectiever en veel goedkoper is dan oolog voeren (die allen geopolitiek zijn).
  Iets wat ze overigens afgekeken hebben van de Japanners die in hun ‘economische toptijd’ (jaren 80-90) ook de wereld opkochten.
  Het wrange natuurlijk is, dat we opgekocht worden met onze eigen centen..
  Karakter?

 10. jan bouma 17 oktober 2009 om 10:56

  @Wim Duzijn… Dank voor de response.
  a) Ja, ik acht mij ook nietig.
  b) En daarom haat ik mijzelf en andere (nietige) mensen niet.
  c) alleen de egomaniakken, de domeinjagers, de nationalisten die de wereld
  aan zich onderworpen achten die bestrijd ik. Haten doe ik ze ook niet. En na de strijd
  hoop ik dat ze nog in leven zijn of anders wel hun nageslacht.

 11. jan bouma 17 oktober 2009 om 11:00

  @Aad
  Ik denk dat je volledig gelijk hebt met je oordeel over "de Chinezen".
  In het kader van onze Westerse blik die niet overal begrepen wordt hier in het Westen!
  De Chinezen begrijpen het uiteraard wel en glimlachend blijven ze ons financieren
  terwijl we tegelijkertijd door ze opgekocht worden.

 12. Jezzebel 17 oktober 2009 om 12:01

  @Jan, er moet me toch nog wat van het hart.
  De mens zeg je, te vinden in dat vlak van 25 x 25 cm, ja gevonden.
  Maar zo lust ik er nog wel meer.
  Dan staat daar links boven de ‘man en zijn schaduw’ een heilige, inclusief witlicht.
  En tussen de twee uitstulpingen nog verder naar boven, ligt ook nog een ‘mens’ die het allemaal van bovenaf bekijkt.
  Ik bedoel te zeggen, leuk en aardig, maar dat is per ongeluk, toch?
  .

 13. jan bouma 17 oktober 2009 om 12:39

  @Lieve Jezz… Kijk! Jij bent nou gefocussed op veel meer.
  Zo kijkt de kunstenaar.
  Zie erin wat je wilt.
  "Er moet ook nog iets te raden overblijven!"
  Zo wordt ook weer gezegd.
  Maar die mens die ik bewust aangaf en schilderde
  in dat immense landschap STAAT ER.
  (Het ging mij te ver om hem met een pijltje te duiden).
  Met mijn verondersteld kunstenaarsoog heb ik, net als jij, ook een
  figuurtje ontdekt helemaal bovenin en die de rechtse grillige bergkam
  aan het beklimmen is… Zo ontdekt menigeen meer en meer in dit schilderij.
  DAT WIL ZEGGEN ALS JE ER OOG VOOR HEBT.
  EN JA. DAT GAAT PER ONGELUK. Je krijgt zoiets gratis mee tijdens het
  creatieve proces. Vrijwel altijd werkte ik zo. "Kijk, en zie maar wat eruit komt!"
  Zo luidde mijn parool.
  Dat zijn dan de aardige coïncidenties waar je als veroorzaker zelf verbluft bijstaat.
  Ik wens je dezelfde onbevangen en pure vertolkingen toe bij jouw werken.

 14. Jezzebel 17 oktober 2009 om 15:25

  @Jan, bij mezelf kom ik midden tussen de dansers van Degas, de duivel tegen 🙂
  Heerlijk vind ik die coïncidenties.
  Maar nu verder, zoals mijn art teacher dan zei.
  Een kunstenaar gaat daar mee aan de slag.
  Eerst per ongeluk en dan accentureren, benadrukken, uitwerken, zei ze dan. 🙂
  .

 15. jan bouma 17 oktober 2009 om 17:41

  @Jezz
  Die art teacher van je en ik moeten t.z.t. nog maar ‘ns babbelen. Soms bleek bij mij het hele schilderij één groot toeval en was er niets gepland. maar anderzijds blijft en gaat het ook om de toepassingen. Zo heb ik toegezonden aan de "People China Today" – zeg maar de Chinese "Telegraaf" met een Engelse editie waarop ik al heel lang geabonneerd ben – de link van dit blog. En wel als reactie op een artikel van hen dat ik hier afdruk.
  ==
  China works to better handle complaints for social harmony 21:49, October 16, 2009 Email | Print | Subscribe | Comments | Forum Increases the bookmarktwitter facebook
  digg Google
  Windowslive Delicious
  buzz friendfeed
  Linkedin diigo
  reddit stumbleupon
  A senior Chinese official Friday called for better handling complaints to promote social harmony..
  Zhou Yongkang, a member of the Standing Committee of the Communist Party of China (CPC) Central Committee Political Bureau, told a meeting here that the work to take in people’s complaints and solve their problems is vital for improving the relations between the Party, government and people.
  At China’s Party organs and government departments, offices are set up to receive common people’s letters, calls and visits.
  From August to September, the central government sent 16 teams to 26 provinces, autonomous regions and municipalities as well as 15 central government departments to inspect their work in this field.
  Reviewing the reports from the inspection teams, Zhou said problems existed and in some localities and fields, the government’s efforts in handling complaints did not meet with people’s needs and expectations.
  "The decisions made by the government should be scientific, democratic, open and in line with laws so as to prevent new social disputes," he said.
  The government should review the risks to social stability when adopting new polices and carrying out reforms, he said. "Policies, projects and reforms that most people oppose should be stopped or suspended."
  When new problems occur, officials should investigate its cause and mend related policies, he said. "People’s legal requests must be fulfilled."
  The government should improve communications with the people through the offices of letters and calls, he said.
  "We should educate people and help them express their opinions in a rational and orderly way," he said. "We would handle those, who raise their requests irrationally illegally, in line with laws."
  Source:Xinhua
  ==
  …eraan toevoegend voor hen de idee om voor de vertaling te zorgen en dat ik en passant ook nog een Chinese uitgever zocht voor de ‘Nieuwe Max Havelaar’ (…….!)
  Niet geschoten is sowieso mis; nietwaar? Wie weet zijn ze daar toch slimmer dan hier. En je weet nooit hoe een Hollandse koe nog een Chinese haas vangt! :))
  @Aad
  Je zult het brave taaltje wel kennen van de beroepspoliticus; en zoals dat blijkt in dit artikel.
  Praktijk enerzijds – de theorie anderzijds omtrent het "legal process in line with laws!"
  Daarvoor verwijs ik ze dan weer naar het blog: The search of the empty lawbook. Er blijft voor Mithras nog genoeg werk aan de winkel. Voordat alles "in line is with the laws…!"

 16. Aad Verbaast 17 oktober 2009 om 23:12

  @Jan: nobel streven je boek in het Chinees te laten vertalen. Dream on zou ik zeggen. Zouden ze daar het boek gelezen hebben dan krig je niet eens een inreisvisum! Laat staan dat ze je boek daar toelaten..
  Ondanks de soms aardige woorden die je spreekt over de Chinezen.
  Een puntje noemen waar ze wat moeite mee zouden hebben, alas voorbeeldje? 1land, 1 stem in de wereldraad…
  Voor een land met een kwart van de wereldbevolking?

 17. Jezzebel 18 oktober 2009 om 06:22

  @Jan, goedemorgen 🙂
  Het is nog donker.
  Maar het licht in het atelier brandt.
  En misschien schilder ik straks verder.
  Op blote voeten.
  Met grote moed.
  Heb je lekker geslapen?
  .

 18. jan bouma 18 oktober 2009 om 09:08

  @Aad… Natuurlijk: "Dream on!" Maar tegelijkertijd geeft die conclusie weer HOE VER we nog verwijderd zijn van de idee dat "het private belang van een land tevens is het belang van alle andere landen!"
  De gedachte van "wij tegen zij" en de ratrace blijven onverminderd van kracht.
  Ik meldde mijn gedachten ook meer uit hilarische overwegingen.
  Iets anders.
  Misschien heeft het ermee te maken maar ik heb last van een zeer zware verkoudheid. Koppijn, hoest, en voel me beroerd zoals ik nog niet eerder was. Daarom hou ik het kort.
  Zal nog wel trachten je "Les Baroques" toe te sturen want het bedrijf gaat door ook al val je er bij neer…:))

 19. jan bouma 18 oktober 2009 om 09:11

  Jezz…. Idem goedemorgen.
  Je las het al hierboven bij @Aad.
  Gisterenavond om 10 uur was ik al vertrokken.
  Ik zit ook nog zonder paracetamollen…
  Het lichaam moet op eigen kracht dan maar zien te overwinnen.
  Zou wel wat aantrekken als ik jou was. Op blote voeten schilderen?

 20. Jezzebel 18 oktober 2009 om 09:28

  @Jan, oi va voi.
  Heb je te lang op een tochtig hoekje gestaan, zou mijn omaatje vragen? 🙂
  Wat helpt:
  Kippensoep.
  En minstens tien tenen knoflook per dag.
  Rauwe amandelen.
  En natuurlijk een ouderwetse groc.
  Whiskey, citroensap en heetwater, uitzweten in je bed.
  Zal ik voor doktertje komen spelen?
  Voel je beter Jan.
  .

 21. Aad Verbaast 18 oktober 2009 om 09:54

  Jan: klinkt als een griepje, waarbij je meteen geconfronteerd wordt met de nietigheid van de mens.
  Een betere nurse dan Jezz, lees ik, kan je je niet wensen. Ik zal me dan ook afzijdig houden van het aanreiken van snotlappen e.d.
  Ik wens je een goede gezondheid toe!

 22. Cathy 18 oktober 2009 om 10:31

  @Jan.
  Dat is balen dat jij zo beroerd bent zeg!
  Hoop dat je snel weer op de been bent.
  Hartelijke groet Cathy.

 23. jan bouma 18 oktober 2009 om 15:44

  @Jezz…dank voor al die adviezen en intenties om als nurse te komen opdraven.
  @Aad…Zo is het maar net met de nietigheid van de mens. Ik acht mij zelden zogenaamd "ziek" (afkloppen) maar nu valt het niet te ontkennen. Dat het lichaam uit meer dan 70% uit water bestaat geloof ik nu ook beter..
  @Cathy… Ook dank voor jouw wens. Het scheurend hoesten is al wat minder; en de rest komt ook wel goed. Morgen maar verder. Ik ben toch ingenomen dat ik tussendoor aan @Aad heb toegezonden Les Baroques. "Want het bedrijf gaat door!"
  Nu weer naar bed.

 24. Jezzebel 19 oktober 2009 om 05:15

  @Jan, goedemorgen, is het al tijd voor een kopje thee, geroosterde boterham en een zacht gekookt eitje op bed?
  Te vroeg natuurlijk. 🙂
  Hoe voel je je?

 25. jan bouma 5 januari 2010 om 17:15

  Waar ging het ook al weer om?
  t.k.n.: ondanks de woede blijven we wel koel analyseren. Daarom zie hierna.
  jan bouma 05-01-2010 07:25
  Een update per 5 januari 2010. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 komen er weer aan en dus mag het zittende College eraan herinnerd worden dat de huidige wethouder ERIK VAN ESTERIK (PvdA) mij beloofde in 2005 de "zaak te zullen oplossen" en daarop trok ik mijn rechtsontvankelijke klacht in bij de NATIONALE OMBUDSMAN over de misdragingen van de ambtenaren en de MILIEUCRIMINELEN der overheid. Ten onrechte trok ik die klacht in want ik kan nu procederen om m’n recht te halen…Daarom hieronder een verslag.
  ==
  04-01-2010 23:28
  @Aad… 13:10
  Thanks voor je comment. Ik heb al een keer uitgelegd in één van m’n blogs hier dat ik geen Ned. onderdaan ben die als beroepsmilitair wordt uitgezonden naar Uruzgan om daar het risico te lopen te "mogen sneuvelen voor volk en vaderland en Hare Majesteit!" Nee. Ik ben als elke andere staatsburger die het risico had op te lopen tegen wat crimineel overheidstuig (lees: de overheid), dat inderdaad liever de burger laat opdraaien voor de criminaliteit van de staat uit het verleden. De rechtsverkrachting bestaat dan hierin dat "de overheid liegen mag" in het belang der Staat (vgl. de Pikmeerarresten). Dat vinden alle andere onderdanen van Nederland heel gewoon behalve natuurlijk wanneer ze zelf slachtoffer worden! Uiteraard is dit niet toelaatbaar. In de afweging van de overheid mag een enkele burger rustig failliet gaan. En zal die burger tot in eeuwigheid zijn vervuilde locatie niet kunnen verkopen.
  Daarover zullen wij de rechter nog nader horen. De overheid wenst ook geen aansprakelijkheid te onderkennen "in het staatsbelang". Verjaringstermijn: 30 jaar na het delict dan liggen de daders op het kerkhof. Oorlogsmisdadigers worden nog wel voor het gerecht gebracht. Ook de Griffier van de vaste kamercommissie voor Justitie, D.S. Nava, bleek corrupt toen ik hem sprak over de juridische moraliteit van de Staat. Dus dan is het parlement eigenlijk verantwoordelijk. Maar ook de Raad van State, onze rechtscolleges enz. Ergo: de Staat is corrupt want er blijkt onvoldoende zelfreinigend vermogen.
  Het is met die bodemvervuilingen zo, dat ook al wordt er "spontaan olie aangeboord" in die plassen, en ook al kan ik tientallen vaten aanwijzen die liggen aan de oppervlakte, dan kun je er ZOGENAAMD toch naar zoeken en toch niks vinden. Dan vaar of loop je er gewoon omheen snap je? Dan doe je net alsof je gek bent; je suggereert een dekkend onderzoek maar ’t is allemaal fake en doorgestoken kaart. De bedoeling is expliciet erop gericht OM NIKS TE VINDEN.
  Er wordt pas ingegrepen als het onvermijdelijk is geworden. Dan hebben we een zgn. "worst case scenario"; zo heet dat. Dus ook al drijven er oliewalmen over de plassen, en kun je meerdere boortorens plaatsen… net als in Koeweit…, het maakt allemaal niets uit. Maar ’s avonds wel op TV een paar gevonden vaten "gevaarlijk XTC-afval" met veel heisa en bombarie tonen die door "de opsporingsambtenaren" aangetroffen zijn! DE HUICHELAARS! Hier bij mij liggen er teveel vaten in de plassen; en dus dan laat je gewoon de rotzooi liggen. 25 jaar lang, vanaf 1930-1955, werden met 5 dekschuiten elke dag gestort vanuit de stad Utrecht. Bij elkaar naar schatting 1,5 á 2 miljoen m3!
  Maar de daders liggen op het kerkhof. "Ikke nie weet!" De leugenaars! Er zijn god betere ’t honderden zoniet duizenden oudere Maarssenaren die direct onder ede willen verklaren en ook weet hebben van die storts.. Het schorriemorrie zegt echter:
  "Nee! Ikke nie weet;
  Nee! Ikke niks ken vinde in het archief!"
  De maffia is er niks bij!
  Maar er moet wel geïncasseerd worden:
  "Ken…ik effe vange de WOZ?"
  Dus eigenlijk "als het kalf verdronken is dempt men de put!" Voor de toegebrachte vermogensschade, de mij toegebrachte naamschade door mij te bestempelen als "milieucrimineel", m’n integriteit te bezoedelen, te liegen enz. ach… dat is allemaal nog ter beoordeling van de rechter. De rechter mag zich ook uitspreken over het bovenstaande. Enfin. De namen van de criminelen worden bij de dagvaarding wel bekend. Zij zullen geschiedenis schrijven en ik mag hopen dat ze het zich zullen herinneren tot op de dag dat ze sterven en dat hun nageslacht er nog aan herinnerd zal worden. Ook de voormalige gemeentesecretaris van Maarssen (en de huidige politiek verantwoordelijke) AD NEDERLOF zal gedagvaard worden. Hij was voorheen immers ook nog Directeur van de Milieudienst NW Utrecht en onder diens bewind konden de criminelen hun gang gaan! "For Christ sake!" Hij is nu weer werkzaam als hoge "milieuambtenaar bij de Provincie Gelderland!" Z”n opvolger G. Oosterloo, als tijdelijk interim gem. secretaris van Maarssen, mag zich ook verheugen in een dagvaarding. Enz., enz., de lijst wordt per dag langer..
  Af en toe moet je even memoreren waar de strijd ook alweer over ging. Men zou soms ten onrechte menen dat ik "de boze man" niet meer ben. Morgen staat dit comment op het internet. En er komt nog veel meer drek naar boven. Ik ben nog maar net begonnen met m’n aanklacht.
  Aad Verbaast 05-01-2010 00:12
  @Jan:
  Kijk het hele verhaal begint kop en staart te krijgen. Of zoals je wilt: man en paard. Die worden nu genoemd immers.
  En terecht.
  Het net wordt gesloten om de vissen die gevangen moeten worden.
  Het wordt tijd dat er ergens verantwoording moet worden genomen voor deze letterlijk vuile streken die zijn geleverd.
  De enige uitweg voor het opgeheven hoofd (iets waar politici nogal dol op zijn) is om toe te geven dat er in het verleden grove fouten zijn gemaakt. Ontkennen heeft weinig zin meer natuurlijk.
  Vervolgens zal er gerepareerd moeten worden. Spiegel: hoe zou de situatie zijn als dit alles niet gebeurd zou zijn. Dat vergelijk is prima te maken immers. De rest is slechts een rekensom.
  Men kan niet zijn rotzooi maar ergens dumpen en denken er verder zonder kosten vanaf te zijn. Die kosten moeten dan maar alsnog verdisconteerd worden. Nogmaals: de vervuiler betaalt!
  ==
  Opmerking. Men vergist zich als dat ik me laat afmaken door het overheidstuig zonder verweer. Ik dank @Aad verbaast voor zijn ondersteuning

 26. Jan Bouma 8 oktober 2012 om 05:10

  Een update… Fred Spijker deed er 27 jaar over, Willem Oltmans zo’n 60 jaar. Ik ben nog maar net begonnen vanaf medio 2009…
  PROCESINFORMATIE
  t.b.v. Mevr. mr. J.R. van Es- de Vries i.v.m. de rechtszitting d.d. 6 november 2012; 13.30 uur. Rechtbank Utrecht.
  ==
  Beste Christian/René
  Tkn. de bijlage.

  WE ZIJN NOTA BENE VERGETEN TE MELDEN DAT HET APPEL GEGROND WAS DOOR HET HOF MET EEN VEROORDELING VAN 1808 EURO TEN GUNSTE VAN JULLIE KANTOOR!
  EN ER STAAT NOG MEER OPEN… bij elkaar dacht ik zo’n 2700 euro; maar ja… jij dacht er ook niet aan; net zo min als ik.

  Groet & Thanks voor de aanwezigheid hedenochtend; idem je ravissante kantoorgenoot…
  JB

  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, October 04, 2012 11:22 AM
  To: 6826@UTRECHT.POLITIE.NL
  Subject: Fw: waterschap Amstel EN bespreking met het College van B&W van Stichtse Vecht.
  Aanwezig: mevr. drs. Mirjam van ‘t Veld, burgemeester, wethouder Piet Ploeg, juridisch medewerker van de gemeente Dhr. Gorissen (s.s.t.t.)

  C.A.M. Bouma (procespartij/gedupeerde), ondergetekende J.B.A.M. Bouma en 2 raadslieden van http://www.Pietersadvocaten.nl.

  Beste heer Van der Zee,

  Ik had u beloofd te informeren over de bespreking van hedenochtend met het College van B&W van Stichtse Vecht. Die informatie en dat verslag doe ik ook aan Dik van ‘t Hof van de politieke partij ‘Breukelen Beweegt’. Leest u hierna.

  CORRECTIE: zijn brief aan het Waterschap blijkt nu weer wel geagendeerd te staan; dit i.t.t. tot wat ik las.

  Voor het overige zend ik u hierna nog een vraag/antwoord van Pieter Paul (GroenLinks) en het College dat ik zojuist binnenkrijg.

  Conclusie so far: de cover up wordt voortgezet met alle gevolgen van dien.

  MvG.;
  Jan Bouma

  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, October 04, 2012 10:52 AM
  To: dik van ‘t hof = de politiek ‘Breukelen Beweegt’.
  Subject: Re: waterschap Amstel

  Beste Dik,

  aantal opmerkingen; niet uitputtend.

  Ik heb hedenochtend een teleurstellend gesprek gehad met het College van B&W. Men ontkent doodeenvoudig om de (mede)aansprakelijkheid te erkennen van de VGS Het Slijk en tegelijkertijd daar de gevolgen van. Nu heeft het Gerechtshof Arnhem bij Uitspraak van 26 juni nota bene mijn Appel GEGROND verklaard en de gemeente veroordeeld in de kosten 1808 euro. Tevens heeft het Hof bepaald, zaak BK/AM – 11/00575, dat er een nieuwe objectafbakening in acht moet worden genomen inzake de percelen A 5397. Desondanks blijven de aansprakelijke overheden te weten a) gemeente, b) de provincie, c) het “bevoegde gezag Waternet” (sinds 22 december 2009 – de nieuwe Waterwet) d) de Milieudienst Noord-West Utrecht en d) last but not least de VROM-inspectie in gebreke om de gevaarzettende VGS als zodanig te erkennen met de gevolgen. Het laatste onderzoeksrapport van T&A beveelt aan om “de ingangen af te sluiten”en om “waarschuwingsborden te plaatsen”. Men wil als “oplossing” een “dun laagje zand strooien over de dump” – althans volgens Ir. W.F. de Haan van het Waternet.
  Men wenst ook geen “duikers in te zetten” zoals de aanbeveling luidde en vast te stellen de “duizenden metalen objecten” waaronder niet onderzochte half doorgerotte vaten en de inhoud.

  Voorgaande toestand leidt er niet toe dat de kavels “verkoopbaar” zijn. Want elke potentiële koper wordt per definitie “schuldig eigenaar” ex Art. 75 Wbb lid 3 en zal de dump uiteraard nooit willen aankopen want… ER WORDEN OOK GEEN JURIDISCHE VRIJWARINGEN GEGEVEN. Dit geldt ook voor de “nieuwe waterwet”. Derhalve een buitengemeen slecht resultaat van de bespreking. Er liggen inmiddels 3 makelaarsrapporten ten grondslag aan de beoordeling “dat het o.g. onverkoopbaar is”; idem overigens gelijk het Gerechtshof oordeelde “dat dat bewijs nog geleverd kan worden.”

  Overige info. Gisteren heb ik met de opsporingsambtenaar (milieuzaken) Roy M. van der Zee een 2 uur durend gesprek gehad met verwijzing uiteraard naar:
  a) bewezen leugens van de ambtenaren Hendriks en De Beer (zie brief van de Provincie d.d. 17 juni 2009)
  b) de VERVALSTE milieurapporten
  c) criminaliseringen aan mijn adres
  Ik verwacht dan ook dat het OM tot strafvervolging zal overgaan. Alles onder goedkeuring van de hoofdofficier van Justitie mr. dr. J.R. Bac van het Parket Utrecht.

  De cover up moet gewoon worden voortgezet en men laat ondertussen gewoon “de mensen zwemmen bovenop de gifvaten!” Ook kan Ir. W.F. de Haan NOOIT voldoen aan de eis van de Provincie “dat de Vecht weer niet herverontreinigd wordt vanuit het Slijk”. Dus wel 100 miljoen investeren in het opschonen van de Vecht terwijl.. dat weggegooid geld is.

  Kortom: nogmaals een teleurstellend resultaat. Dat de burgemeester inmiddels naar mijn opvatting “leiding geeft aan een criminele organisatie ex. Art. 140 WvSr” lijkt me ook onbetwistbaar maar daartoe dient het justitiële onderzoek dat thans van start is gegaan. Ik had haar deze ellende willen besparen… Tevergeefs.

  Met vriendelijke groet;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  From: dik van ‘t hof
  Sent: Thursday, October 04, 2012 10:13 AM
  To: monique.linnemann@xs4all.nl ; Ed Kamans ; robbert.oelp@rtvsv.nl ; info@rtvutrecht.nl ; Petra van Dijk
  Cc: pieter de groene ; info@provincie-utrecht.nl
  Subject: waterschap Amstel

  Geachte medebewoners,

  Ik heb zojuist contact gehad met Dhr Kelderman secretaris/directeur om te checken of mijn brief van 12 september op de agenda van 11 oktober a.s. wordt ingebracht.
  Ik kon dit niet zien op de website van het waterschap omdat nog steeds de agenda van zowel 5 juli als 11 oktober niet zichtbaar zijn. Tevens heb ik geen bevestiging voor 4 oktober mogen ontvangen.

  Volgens Dhr Kelderman staat dit op de agenda voor het Algemeen Bestuur van 11 oktober als ingekomen stuk, en ook was hij verbaast dat deze agenda niet digitaal was bijgewerkt. *) dit blijkt dus wel geagendeerd. Noot: Jan Bouma

  Ik zal u op de hoogte houden van de beantwoording en hoop dat u als media vanaf heden deze zaak, waarvoor ook de verantwoordelijkheid met name uit het verleden voor alle bestuurslagen , helder en transparant wordt en blijft

  Mvgr
  Breukelen Beweegt
  Dik van ‘t Hof.

  t.b.v. Mevr. mr. J.R. van Es- de Vries i.v.m. de rechtszitting d.d. 6 november 2012; 13.30 uur. Rechtbank Utrecht.
  ==
  Beste Christian/René
  Tkn. de bijlage.

  WE ZIJN NOTA BENE VERGETEN TE MELDEN DAT HET APPEL GEGROND WAS DOOR HET HOF MET EEN VEROORDELING VAN 1808 EURO TEN GUNSTE VAN JULLIE KANTOOR!
  EN ER STAAT NOG MEER OPEN… bij elkaar dacht ik zo’n 2700 euro; maar ja… jij dacht er ook niet aan; net zo min als ik.

  Groet & Thanks voor de aanwezigheid hedenochtend; idem je ravissante kantoorgenoot…
  JB

  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, October 04, 2012 11:22 AM
  To: 6826@UTRECHT.POLITIE.NL
  Subject: Fw: waterschap Amstel EN bespreking

  Beste heer Van der Z.

  Ik had u beloofd te informeren over de bespreking van hedenochtend met het College van B&W van Stichtse Vecht. Die informatie en dat verslag doe ik ook aan Dik van ‘t Hof van de politieke partij ‘Breukelen Beweegt’. Leest u hierna.

  CORRECTIE: zijn brief aan het Waterschap blijkt nu weer wel geagendeerd te staan; dit i.t.t. tot wat ik las.

  Voor het overige zend ik u hierna nog een vraag/antwoord van Pieter Paul (GroenLinks) en het College dat ik zojuist binnenkrijg.

  Conclusie so far: de cover up wordt voortgezet met alle gevolgen van dien.

  MvG.;
  Jan Bouma

  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Thursday, October 04, 2012 10:52 AM
  To: dik van ‘t hof = de politiek ‘Breukelen Beweegt’.
  Subject: Re: waterschap Amstel

  Beste Dik,

  aantal opmerkingen; niet uitputtend.

  Ik heb hedenochtend een teleurstellend gesprek gehad met het College van B&W. Men ontkent doodeenvoudig om de (mede)aansprakelijkheid te erkennen van de VGS Het Slijk en tegelijkertijd daar de gevolgen van. Nu heeft het Gerechtshof Arnhem bij Uitspraak van 26 juni nota bene mijn Appel GEGROND verklaard en de gemeente veroordeeld in de kosten 1808 euro. Tevens heeft het Hof bepaald, zaak BK/AM – 11/00575, dat er een nieuwe objectafbakening in acht moet worden genomen inzake de percelen A 5397. Desondanks blijven de aansprakelijke overheden te weten a) gemeente, b) de provincie, c) het “bevoegde gezag Waternet” (sinds 22 december 2009 – de nieuwe Waterwet) d) de Milieudienst Noord-West Utrecht en d) last but not least de VROM-inspectie in gebreke om de gevaarzettende VGS als zodanig te erkennen met de gevolgen. Het laatste onderzoeksrapport van T&A beveelt aan om “de ingangen af te sluiten”en om “waarschuwingsborden te plaatsen”. Men wil als “oplossing” een “dun laagje zand strooien over de dump” – althans volgens Ir. W.F. de Haan van het Waternet.
  Men wenst ook geen “duikers in te zetten” zoals de aanbeveling luidde en vast te stellen de “duizenden metalen objecten” waaronder niet onderzochte half doorgerotte vaten en de inhoud.

  Voorgaande toestand leidt er niet toe dat de kavels “verkoopbaar” zijn. Want elke potentiële koper wordt per definitie “schuldig eigenaar” ex Art. 75 Wbb lid 3 en zal de dump uiteraard nooit willen aankopen want… ER WORDEN OOK GEEN JURIDISCHE VRIJWARINGEN GEGEVEN. Dit geldt ook voor de “nieuwe waterwet”. Derhalve een buitengemeen slecht resultaat van de bespreking. Er liggen inmiddels 3 makelaarsrapporten ten grondslag aan de beoordeling “dat het o.g. onverkoopbaar is”; idem overigens gelijk het Gerechtshof oordeelde “dat dat bewijs nog geleverd kan worden.”

  Overige info. Gisteren heb ik met de opsporingsambtenaar (milieuzaken) Roy M. van der Z. een 2 uur durend gesprek gehad met verwijzing uiteraard naar:
  a) bewezen leugens van de ambtenaren Hendriks en De Beer (zie brief van de Provincie d.d. 17 juni 2009)
  b) de VERVALSTE milieurapporten
  c) criminaliseringen aan mijn adres
  Ik verwacht dan ook dat het OM tot strafvervolging zal overgaan. Alles onder goedkeuring van de hoofdofficier van Justitie mr. dr. J.R. Bac van het Parket Utrecht.

  De cover up moet gewoon worden voortgezet en men laat ondertussen “de mensen zwemmen bovenop de gifvaten!” Ook kan Ir. W.F. de Haan NOOIT voldoen aan de eis van de Provincie “dat de Vecht weer niet herverontreinigd wordt vanuit het Slijk”. Dus wel 100 miljoen investeren in het opschonen van de Vecht terwijl.. dat weggegooid geld is.

  Kortom: nogmaals een teleurstellend resultaat. Dat de burgemeester inmiddels naar mijn opvatting “leiding geeft aan een criminele organisatie ex. Art. 140 WvSr” lijkt me ook onbetwistbaar maar daartoe dient het justitiële onderzoek dat thans van start is gegaan. Ik had haar deze ellende willen besparen… Tevergeefs.

  Met vriendelijke groet;

  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  From: dik van ‘t hof
  Sent: Thursday, October 04, 2012 10:13 AM
  To: monique.linnemann@xs4all.nl ; Ed Kamans ; robbert.oelp@rtvsv.nl ; info@rtvutrecht.nl ; Petra van Dijk
  Cc: pieter de groene ; info@provincie-utrecht.nl
  Subject: waterschap Amstel

  Geachte medebewoners,

  Ik heb zojuist contact gehad met Dhr Kelderman secretaris/directeur om te checken of mijn brief van 12 september op de agenda van 11 oktober a.s. wordt ingebracht.
  Ik kon dit niet zien op de website van het waterschap omdat nog steeds de agenda van zowel 5 juli als 11 oktober niet zichtbaar zijn. Tevens heb ik geen bevestiging voor 4 oktober mogen ontvangen.

  Volgens Dhr Kelderman staat dit op de agenda voor het Algemeen Bestuur van 11 oktober als ingekomen stuk, en ook was hij verbaast dat deze agenda niet digitaal was bijgewerkt. *) dit blijkt dus wel geagendeerd. Noot: Jan Bouma

  Ik zal u op de hoogte houden van de beantwoording en hoop dat u als media vanaf heden deze zaak, waarvoor ook de verantwoordelijkheid met name uit het verleden voor alle bestuurslagen , helder en transparant wordt en blijft

  Mvgr
  Breukelen Beweegt
  Dik van ‘t Hof.

 27. Jan Bouma 9 oktober 2012 om 10:37

  Strafrechtelijke procesinformatie
  t.b.v. het Recht en mevr. mr. J.R. van Es- de Vries
  i.v.m. de zitting van 6 november 2012; 13:30 uur.
  ==
  —–Oorspronkelijk bericht—–
  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Monday, October 08, 2012 3:16 PM
  To: 6826@utrecht.politie.nl
  Subject: Fw:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  Beste heer Van der Zee,
  Een concreet bewijsstuk van een cover up. Zie hierna.
  Suggestie. U zou Lylke Ganzenvoort (de top-milieuambtenaar die alle
  rapporten kent en dus Broeke van info. voorzag) eens kunnen vragen WAAROM
  hij niet de juiste info. heeft verzonden?
  Inmiddels;
  M.v.G.,
  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Monday, October 08, 2012 3:12 PM
  To: C.T.W. van Dijk
  Subject: Fw:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  Beste Christian/René,
  TKN svp. de bijlage.
  Groet! JB

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Monday, October 08, 2012 3:11 PM
  To: info@stichtsevecht.nl
  Subject: Fw:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  LS
  per email/post

  t.a.v. het College van B&W alsmede de gemeenteraad.

  M.v.G.;
  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  From: villamithras@planet.nl
  Sent: Monday, October 08, 2012 3:07 PM
  To: paulpg
  Subject: Re:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  c.c. : a.stralen@pietersadvocaten.nl
  c.c. : 6826@utrecht.politie.nl
  c.c. : de Rechtbank Utrecht op basis van Art. 8:68 van de Awb t.a.v. Mevr.
  mr. J.R. van Es- de Vries i.v.m. de zitting van 6 november 2012. (brief)

  Beste heer Paul,

  Dank voor uw reactie.

  1. Inderdaad heb ik vanochtend met erik.broeke@stichtsevecht.nl uitgebreid
  telefonisch gesproken inzake “het verhaal” dat hij aan u heeft verzonden
  d.d. 26 september. Ik heb hem, en zijn baas Lylke Ganzenvoort, verwezen voor
  wat betreft de correcties in “dat verhaal” naar mijn juridische blog site en
  naar de onderstaande email aan u.
  2. Ik heb hem verder in het vooruitzicht gesteld EEN BRIEF en een EMAIL aan
  het College van B&W te zullen sturen inzake het onvolledige, zeg maar “de
  ONJUISTE info.” die hij (Broeke/J.W.F Berkel) aan u heeft verzonden. Lylke
  Ganzenvoort wist immers beter, net als u, en net als ik. U had dus ook
  kunnen reageren op de “onjuiste verslaglegging” van de gemeente.
  3. En wat er onjuist aan is kunt u lezen in m’n email aan u en aan Dik van
  ‘t Hof.
  4. Sinds ik het rapport van de Grontmij in 1990/1991 initiëerde is de
  gemeente en de provincie en het Waternet en de VROM-inspectie en de
  milieudienst N.W. Utrecht bezig om de kluit te belazeren. Onderzoeken worden
  weliswaar CONTINU aangekondigd (sinds 1990/1991) maar het is dan niet echt
  de bedoeling…. “dat er dan iets nadeligs gevonden wordt.., want meten is
  weten; dus kun je dan maar beter niks meten, hè?!”
  5. Ik ben het zat! Ondertussen is het o.g. onverkoopbaar met een
  miljoenenschade en met schade voor “de betrouwbaarheid” van de overheid
  wegens de cover up.
  6. Dit strafrechtelijke onderdeel wordt thans door het OM onderzocht. En
  daarbij is ook van belang de navolgende aanklacht die de gemeenteraad
  aangaat:
  ==
  Alle genoemden hebben zich schuldig gemaakt aan een serie
  vergrijpen waarbij de navolgende wetten in het geding zijn:
  1. Valsheid in geschrifte: Boek 2, Titel XII. Valsheid in geschriften,
  opgave van onware gegevens en schending van de verplichting gegevens te
  verstrekken.*)
  Deze titel omvat de artikelen 225 t/m 235.
  2. De Gemeentewet; ondermeer de Art. 14 inzake de vereiste van de
  eedsaflegging en verantwoordelijkheden van raadsleden en gemeentebestuur:
  zie: books.google.nl/books?id=ui74S…
  3. De Wet Milieubeheer; terzake de handhaving door gemeente, provincie,
  waterschap; e.e.a. de voorschriften en de informatievoorziening.
  4. Art. BW 6.162 in het kader van onrechtmatige daad (vermogensschade van
  2,4 miljoen euro)
  5. Art. BW 6.162 in het kader van het smaad- en laster (eis: 1 miljoen euro)
  Met het aanbod tot overlegging van de bewijsvoering:

  De gehele wet is van toepassing zie ook bijv. Art. 13 Wbb. Zie:
  http://www.st-ab.nl:80/wetten/0437_Wet_bodembescherming_Wbb.htm
  Overigens in samenhang met de Wet Milieubeheer Art. 18 waarin de
  handhavingsverplichtingen staan van de aangeklaagden. Uiteraard kan de
  rechtsstaat en de werking daarvan ook de prullenbak in wanneer “de
  rechtspraak” meent geen betekenis te hoeven toekennen aan de eigen
  wetgevingen.
  ==
  7. U kende ook de rapporten van T&A, de aanbevelingen, etc.
  8. Ik zal zo dadelijk deze email aan het College van B&W zenden incl. aan de
  milieupolitie 6826@utrecht.politie.nl voor het zoveelste bewijs van de cover
  up.

  M.v.G.,
  Jan Bouma
  Villa Mithras
  0346-573455

  —–Oorspronkelijk bericht—–
  From: paulpg
  Sent: Monday, October 08, 2012 2:23 PM
  To: villamithras@planet.nl
  Subject: Re:
  document.php?m=1&fileid=23421&f=d46cb231b4ed641f31d18bb73b91dd62&attachment=0&c=24443

  Beste mijnheer Bouma,

  Dank u voor uw reactie op de antwoorden van het college. U roert een
  goed punt aan denk ik dat ‘t Slijk, althans een deel daarvan aangemerkt
  zou moeten worden als “voormalig gesloten stort”. Ik neem tenminste aan
  dat u dat bedoelt met VGS. Want volgens mij is ‘t Slijk in feite een
  VGS.

  (Noot. Inderdaad; ik zeg ook niets anders. Jan Bouma)

  Verder zag ik u dat u mij vanmorgen heeft gebeld. Ik zat in de auto en
  in besprekingen bij een klant.
  U heeft het in uw voicemail over een gesprek met de heer Broeke (??) en
  over een e-mail die u gestuurd zou hebben. Onderstaande is de laatste
  email (afgelopen donderdag 4 oktober) die ik van u ontvangen heb. Hierin
  staat niets over een gesprek met de heer Broeke. Wellicht is uw e-mail
  niet aan mij gericht geweest, i.i.g. niet aangekomen. Kunt u deze e-mail
  mij dan alsnog toesturen?

  Bedankt en met vriendelijke groet,
  Piet Paul, fractie GroenLinks Stichtse Vecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: